omgeving/activiteiten

Quillan is gelegen in département Aude (11) région Occitanie (Languedoc-Rousillon).Het is een ideale plaats als uitvalsbasis om het land van de Katharen te ontdekken en ook ideaal om van hieruit de mooie steden te verkennen zoals Carcassonne, Perpignan, Narbonne, Toulouse, Foix, Mirepoix…

Een plaats waar je kan genieten van de rust en van de schoonheid die deze adembenemende streek te bieden heeft. Een pareltje in de Aude.

Het is prachtig gelegen tussen de wijnvelden van de alombekende “ Blanquette de Limoux “ gekend als de oudste mousserende wijn ter wereld, de voorloper van de champagne. Occitanie ( Languedoc-Rousillon) is dan ook de grootste wijnstreek van Frankrijk. Voor de wijnliefhebbers: hier valt veel te beleven en te ontdekken…dus proeven maar!!!

Mensen die een actieve vakantie willen, kunnen hier wandelen, fietsen, mountainbiken , rafting, kajakken… Hier zijn plaatselijke uitbaters die deze begeleiden.

Voor de motorrijders de” place to be “. Hier kan iedere motorrijder zijn hartje ophalen en zal ieder moment kunnen genieten van deze streek.

Natuurlijk de geschiedenis van de Katharen, zeker niet te missen. Deze streek ontbreekt zich zeker niet aan de gelegenheid om kastelen, abdijen, musea… te gaan bezoeken en om alles wat te maken heeft met de Katharen te verkennen zoals Rennes-le-Château , Carcassonne, Montségur en nog veel meer.

Wie toch eventjes naar zee wil: Perpignan bevindt zich  op ongeveer een 80 tal km van hier.

De skigebieden bevinden zich op een 30 tal km van bij ons dus is het in de winter hier zeker ook genieten.

Het is een streek met een brede waaier van bezienswaardigheden.

Comments are closed